how-to-clean-wooden-utensils | دکوکاف
ظروف چوبی را چگونه تمیز کنیم؟ (معرفی آخرین روش های سال 1401)

ظروف چوبی یکی از ظروف اولیه بشر محسوب می‌شوند. جذابیت و کارایی این ظروف باعث شده است تا همچنان مردم علاقه‌مند به استفاده از آن باشند. امروزه مدل‌های جدیدی از این ظروف وارد بازار شده و طرف‌داران زیادی دارد. این ظروف جذاب شکستنی نیستند و یکی از ویژگی‌های مثبتشان همین نکته است. مدت ماندگاری این ظروف بسیار بالا است؛ ولی اگر به درستی نگهداری شود مثل روز اول نو دیده می‌شود. خیلی از افراد نمی‌دانند که این ظروف را چگونه تمیز کنند.
اگر شما هم جزو این افراد هستید، نگران نباشید؛ زیرا ما در این مقاله قصد داریم به سؤالات شما در مورد تمیز کردن ظروف چوبی و نگهداری از آن پاسخ دهیم. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: ظروف چوبی بامبو: معرفی برترین مدل های سال 1401

نکته مهم درباره تمیز کردن ظرف‌های چوبی

قبل رسیدن به بحث چگونگی تمیز کردن ظروف چوبی باید یک نکته مهم را در نظر بگیرید. قطعاً شما به این ظروف علاقه دارید و به همین دلیل قصد دارید آن‌ها را تمیز کنید. در نتیجه نباید به آن‌ها آسیب برسانید. ممکن است در حین تمیز کردن بدون این که بدانید و متوجه شوید ظروف را خراب کنید. در هنگام تمیزکاری این ظروف، باید دقت زیادی به خرج دهید. تا جایی که ممکن است غذاهای روغنی را در این ظروف سرو نکنید. پاک کردن روغن از این ظروف، کمی مشکل است و هنگام تمیز کردن آن ممکن است به ظروف آسیب برسد. پس از اینکه غذا تمام شد ظروف چوبی را روی هم انباشته نکنید؛ بلکه بلافاصله آن‌ها را تمیز کنید.

ظروف چوبی را چگونه تمیز کنیم؟ | دکوکاف

برای تمیز کردن ظروف چوبی به چه چیزهایی نیاز داریم؟

تمیز کردن ظروف چوبی در شرایطی که روغن روی آن خشک نشده باشد، کار بسیار سختی نیست و با وسایل ساده قابل انجام است. این تمیز کاری با وسایلی انجام می‌شود که در هر منزلی موجود است. اسکاچ یا اسفنج، مایع ظرف‌شویی، لیمو یا آب لیمو، سرکه و نمک. گاهی استفاده از سمباده نرم نیز توصیه می‌شود؛ ولی استفاده بیش از حد از آن به ظرف آسیب می‌رساند.

بیشتر بخوانید: چگونه ظروف چوبی را ضد آب کنیم؟

بیشتر بخوانید: لوازم دکوری چوبی چگونه دکوراسیون شما را متحول خواهند کرد؟

با چه روش‌هایی می‌توان ظروف چوبی را تمیز کرد؟

چندین روش برای تمیز کردن ظروف چوبی در خانه وجود دارد و شما می‌توانید با یکی از این روش‌ها ظروفی تمیز داشته باشید. این روش‌ها عبارت‌اند از:

1. مایع ظرف‌شویی همراه با آب گرم

در این روش مقداری از مایع ظرف‌شویی را بر روی اسفنج بریزید. اسفنج را از بالا به پایین روی ظرف و کثیفی‌های آن بکشید. زمانی که احساس کردید ظرف تمیز شده است، با آب گرم آن را آب کشی کنید. پس از آبکشی، اجازه ندهید ظرف خیس بماند؛ زیرا این کار به مرور به پوسیدگی ظرف کمک می‌کند. با استفاده از یک حوله یا دستمال، ظرف را خشک کنید. سعی کنید این ظروف را در جاهای مرطوب نگه داری نکنید.

2. نمک و آبلیمو

نمک و آبلیمو را ترکیب کنید. با استفاده از یک اسفنج، ظروف چوبی را تمیز کنید. پس از تمیز کردن، ظرف را آبکشی و سپس خشک کنید. اگر اسفنج در دسترس ندارید، می‌توانید از یک اسکاچ نرم استفاده کنید. اسکاچ‌های زبر و سیم ظرف‌شویی به چوب آسیب می‌رسانند.

ظروف چوبی با استفاده از وسایلی مثل اسفنج و لیمو تمیز می‌شوند | دکوکاف

3. سرکه و آب

سرکه و آب نیز می‌تواند به تمیز کردن ظروف چوبی کمک کند. ابتدا سرکه و آب را ترکیب کنید. مقدار سرکه باید کمتر از آب باشد. محلول به دست آمده را داخل ظرف مورد نظر بریزید و پس از 5 دقیقه آبکشی کنید. خشک کردن ظرف را فراموش نکنید.

4. سمباده ریز

سمباده زمانی برای تمیز کردن ظروف چوبی کاربرد دارد که لکه‌های روغن در ظرف انباشته شده باشند. اگر این لکه‌ها و کثیفی‌ها به مدت طولانی مانده باشند، به سختی تمیز خواهند شد و به همین دلیل به سمباده نیاز داریم. در استفاده از سمباده دقت کنید تا به ظرف آسیب نرسد.

بیشتر بخوانید: ظروف چوبی از کجا بخرم؟

شیوه نگهداری از ظروف چوبی

تمیز کردن ظروف چوبی کمی مشکل است. مشکل بودن این کار باعث می‌شود تا یاد بگیریم که به خوبی از ظروف خود نگهداری کنیم. شستشوی مداوم و تمیز کاری مکرر این ظروف از عمر آن‌ها می‌کاهد. در نتیجه باید بیاموزیم تا به درستی از این ظروف نگهداری کنیم. برای نگهداری از این ظروف می‌توانید از مراحل زیر پیروی کنید:

مرحله اول

برای نگهداری از ظروف چوبی می‌توانید آن‌ها را صیقلی کنید. صیقلی کردن این ظروف با استفاده از سمباده ریز انجام می‌شود.

مرحله دوم

با استفاده از صیقل کاری، ظروف چوبی برای روغن کاری آماده می‌شوند. یک سری از روغن‌ها مخصوص چوب هستند. استفاده از این روغن‌ها مانع نشستن آلودگی و کثیفی بر روی ظرف می‌شود. این روغن‌ها ساختاری گیاهی دارند و در ترکیباتشان سرب وجود ندارد. برای این کار، ابتدا با استفاده از یک قلم‌مو مقداری روغن به ظرف بزنید. پس از روغن کاری، ظرف را در فضای باز قرار دهید. در فضای باز، روغن به بافت چوب نفوذ می‌کند. وقتی روغن کاری انجام می‌شود، نه تنها ظرف در مقابل آلودگی مقاوم می‌شود، بلکه شکنندگی و آسیب پذیری آن نیز کاهش می‌یابد. اگر دوست ندارید ظروف شما پوسیده شوند، روغن کاری را نباید فراموش کنید.

بیشتر بخوانید: ظروف پذیرایی چوبی جدید: معرفی بهترین ظروف چوبی برای پذیرایی

گالری دکوکاف، عرضه کننده انواع ساعت دیواری چوبی، ظروف شیشه ای، ظروف سرامیکی، گلدان چوبی، ظروف چوبی، جاعودی، آباژور رومیزی، انواع اکسسوری دکوری، ماشین فلزی، میز عسلی و جلومبلی، میز ناهارخوری و … که با با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت همواره سعی می کند رضایت مشتریان خود را فراهم سازد.