براساس قیمت (تومان)
جست و جو در نتایج
دسته های محصولات

نمایش 1 - 164 کالا از 164

ظروف شیشه ای

خرید ظروف شیشه‌ای باکیفیت

آیا شما هم به دنبال خرید ظروفی زیبا و باکیفیت هستید؟ شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که با خرید ظروف شیشه‌ای می‌توانید بر زیبایی دکوراسیون آشپزخانه خود بیفزایید. علاوه بر این ظروف شیشه‌ای طعم و مزه غذا و نوشیدنی را حفظ می‌کنند و برای حفظ سلامتی انسان گزینه مناسبی می‌باشند. اگر شما هم قصد خرید ظروف شیشه‌ای با قیمت مناسب را دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

عمده فروشی ظروف شیشه ای

دانستیم که ظروف شیشه‌ای علاوه بر قیمتی مناسب، مزایای بسیار زیادی دارند. در واقع ظرف شیشه‌ای مناسب‌ترین گزینه برای کسانی است که به سلامتی خود و محیط زیست اهمیت می‌دهند. ظروف شیشه‌ای طعم و خواص مواد غذایی را تغییر نمی‌دهند و از عبور هوا به داخل ظرف جلوگیری می‌کنند.
آیا شما هم به زیبایی دکوراسیون داخلی آشپزخانه اهمیت می‌دهید؟ اگر چنین است توجه داشته باشید که این ظروف همه کاره زیبایی خاصی به محیط آشپزخانه می‌بخشند. با نمایان شدن رنگ‌های زیبا و دلنشین مواد غذایی، ظاهر آشپزخانه رنگ و بوی جدیدی به خود می‌گیرد.
با خرید ظروف شیشه‌ای در می‌یابید که این ظروف خاص در انواع مختلفی در بازار وجود دارند. به عنوان مثال برخی از این ظروف در مقابل حرارت بسیار مقاوم می‌باشند و شما می‌توانید این ظروف را با خیال راحت در داخل فر یا روی شعله قرار دهید.

ظروف شیشه ای دکوری (آبگینه): معرفی کامل و خرید انواع مدل ها

ظروف شیشه ای دکوری یکی از پرطرفدارترین ظروف برای تزئین دکوراسیون منزل می باشد. این ظرف ها اگر چه ریشه قدیمی و تاریخی دارند اما در انواع سبک چیدمان قابل استفاده می باشند و  با توجه به عبور نور از ظروف شیشه، ظاهری جذاب از خود نشان می دهد.

ظروف آبگینه عموما از شکل دادن مواد معدنی مذابی مانند سیلیس یا خرده شیشه، کوارتز، مواد قلیایی مانند سدیم و پتاسیم و اکسیدهای رنگ کننده فلزی مانند اکسید مس و کبالت ساخته می شوند. این ظروف عموما با روش دمیدن و با کمک ابزارهای دیگر ساخته می شوند. با توجه به روش ساخت می توان شیشه را به شکل دلخواه حالت داد. هم چنین با افزودن رنگ مخصوص در شیشه مذاب می توان آن ها را رنگین کرد. یا اینکه بعد از شکل دهی با کمک رنگ های فلزی آن را نقاشی کرد و دوباره پخت داد. هم چنین می توان از روش های مختلف مانند حکاکی، تراش و … برای طرح اندازی روی ظروف شیشه ای ( آبگینه) استفاده کرد.

امروزه از روش های مختلفی برای ساخت ظروف آبگینه استفاده می شود. ظروف شیشه ای رنگی یکی از ترندهای دکوراسیون می باشد. و شما با توجه به نوع دکوراسیون خود می توان از آن ها در قسمت های مختلف منزل استفاده کنید. با ما همراه باشید تا با ظروف شیشه ای ( آبگینه) بیشتر آشنا شویم.

آبگینه | دکوکاف

مرکز فروش ظروف شیشه ای در تهران و اصفهان (ارسال روزانه به سراسر ایران)

قبل از اینکه انسان ها توانایی ساخت شیشه را به دست آورند این ترکیب در طبیعت به دو روش ساخته می شد. در بعضی از مواقع زمانی که رعد و برق به شن ها برخورد می کرد حرارت آن، ماسه ها را به صورت شیشه های باریک و کشیده به نام فولگوریت در می آورد.

در روش دوم گدازه های آتشفشانی مسئول تهیه شیشه بودند. حرارت بالای این گدازه ها باعث ذوب شدن سنگ و ماسه و تبدیل آن به شیشه های آذرین اوبسیدین که ساختاری شبیه شیشه های امروزی داشتند می شد.

در مورد محل پیدایش اولین شیشه به وسیله انسان ها اختلاف نظر بسیاری وجود دارد. بسیاری از افراد اعتقاد دارند که پیش از هزاره چهارم قبل از میلاد فنیقی ها اولین شیشه را تولید کردند. و پس از آن سایر اقوام مانند ایرانیان، مصریان، هندیان و .. نیز موفق به تولید شیشه شدند.

شیشه های اولیه عموما به صورت لوله یا مهره بودند. زیرا انسان ها در آن زمان توانایی تولید حرارت زیاد برای ذوب کردن ماده اولیه شیشه را نداشتند. به همین دلیل وقتی بر اثر حرارت ترکیب به صورت خمیر در می آمد آن را به صورت مهره و لوله فرم می دادند. در آن زمان مهره های شیشه ای از اشیا نفیس و با ارزش به حساب می آمد.

خرید ظروف شیشه ای ارزان

ظروف شیشه ای رنگی قدیمی ظروف شفافی هستند که به راحتی می توانند نور را از خود عبور دهند. در نتیجه با کمک شیشه های رنگی می توانید نورهای رنگی مختلفی در دکوراسیون خود ایجاد کنید.

شیشه ترکیبی ست که خواص خود را به مرور زمان و با استفاده کردن از دست نمی دهد. ظروف آبگینه کاملا  قابلیت بازیافت دارند. و حتی پس از شکسته شدن می توان آن ها را ذوب کرده و دوباره مورد استفاده قرار داد.

شیشه ماده ای ست که مواد شیمیایی و اسیدی بر روی آن تاثیری نمی گذارند. به همین دلیل می توان از آن برای نگهداری ترکیبات مختلف استفاده کرد.

شیشه در برابر الکتریسیته مقاوم است. و از آن می توان به عنوان یک عایق خوب و مطمئن در برابر جریان های الکتریسته استفاده کرد.

ظروف دکوری شیشه ای | دکوکاف

خرید ظروف شیشه ای ایرانی

به طور کلی می توان گفت شیشه و ظروف شیشه ای دکوری مخلوطی از سه دسته مواد مختلف می باشد: شبکه سازها، واسطه ها و تعدیل کننده ها.

شبکه سازها قسمت اعظم شیشه را تشکیل می دهند. و عموما از پنو اکسید فسفر، اکسید سیلیسیم و اکسید بور تشکیل شده است. واسطه ها به دلیل خواصی که دارند به شیشه استحکام مکانیکی می دهند. اکسید آلومینوم پر استفاده ترین ترکیب واسطه در ساخت ظروف شیشه ای می باشد.

ترکیبات تعدیل کننده موادی هستند که باعث پایین آمدن نقطه ذوب می شوند. و برای جلوگیری از هوا زدگی و کریستالیزه شدن به کار می روند. اکسید سدیم، اکسید منیزیم، اکسید پتاسیم و اکسید کلسیم از این دست ترکیبات می باشند.

ترکیبات خامی که برای ساخت ظروف شیشه ای ( آبگینه) به کار می روند عموما شامل موارد زیر می باشد:

مواد خام اساسی شامل:

  • سیلیس: مهم ترین و بیشترین قسمت تشکیل دهنده شیشه
  • کربنات سدیم: کمک کننده ذوب و کاهش دهنده ویسکوزیته ( عدم میل به جاری شدن) شدید سیلیس
  • آهک: برای مقاوم ساختن بیشتر شیشه در مقابل نفوذ آب
  • فلدسپار: به عنوان تثبیت کننده، متعادل کننده و مقاوم کننده ترکیب شیشه

مواد خام جزئی و فرعی شامل:

  • سنگ گچ و سولفات سدیم: عامل تصفیه کننده
  • نیترات سدیم: اکسید کننده
  • آرسنیک: تصفیه کننده و متعادل کننده سیلسیم در رنگ زدایی شیشه
  • زغال: عامل احیا کننده، مورد مصرف در انواع شیشه قهوه ای رنگ و بعضی شیشه های آب بندی
  • اکسیدهای مختلف برای رنگ کردن بار شیشه که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

ظروف شیشه ای استوانه ای

ظروف شیشه ای که در دوران باستان ساخته می شدند ترکیبی از سه ماده اصلی شن یا سیلیس، سودا یا پتاس و آهک بودند. در این ترکیب سودا یا پتاس، نقطه ذوب شیشه را از 1700 درجه سانتی گراد تا حدود 1400 درجه پایین می آورد و باعث می شد ساخت شیشه آسان تر شود. سنگ آهک نیز نقش سفت کنندگی ایفا می کرد و باعث می شد بتوان ترکیب مذاب را حالت داد. از زمان ساخت شیشه تا زمانی که مردم فهمیدند می توان با دمیدن به شیشه حچم داد 1500 سال زمان فاصله وجود دارد. و در این بین از تکنیک های مختلفی برای ساخت ظروف شیشه ای استفاده می شد.

اولین روشی که برای حجم دهی ظروف آبگینه استفاده شد قالب شنی بود. در این روش یک قالب توپر از گل و کاه به شکل ظرف دلخواه درست می کردند و قالب را درون شیشه مذاب فرو می بردند. پس از سرد شدن شیشه مذاب سطح خارجی شیشه با ابزار مختلف صاف و یک دست می شد. و در نهایت قالب را از ظروف شیشه ای جدا می کردند.

روش دیگر برای ساخت ظروف شیشه ای ( آبگینه) در گذشته استفاده از روش موزاییکی بوده است. در این روش ابتدا تکه های شیشه ای ساخته شده. و سپس با قرار دادن آن ها در کنار یک دیگر در داخل قالب دلخواه ظرف شیشه ای را می ساختند.

روش دیگری که برای ساخت ظروف شیشه ای ( آبگینه) استفاده می شد روش تراشیدن یا ساییدن بوده است. این روش از ابتدای پیدایش شیشه استفاده می شد. اما عموما برای تزئین قسمت های خاصی از ظرف استفاده می شد. بسیاری از ظروف شیشه ای ( آبگینه) که از دوران هخامنشی و .. به جا مانده است نشان دهنده این تکنیک می باشد.

فشردن در قالب روش دیگری ست که عموما برای ساخت ظروف شیشه ای مانند کاسه، بشقاب و … استفاده می شد. در این روش شیشه مذاب درون یک قالب باز با نقش دلخواه فشرده می شد. سپس قالب را به کوره برده و اجازه می دادند که سرد شود. پس از سرد شدن قالب جدا شده و ظرف تزئین می شد.

ظروف شیشه ای ایکیا

روش دمیدن در شیشه، روشی مبتکرانه بود که در صنعت شیشه گری انقلاب بزرگی به وجود آورد. شیشه گران پس از 1500 سال متوجه شدند که اگر شیشه مذاب در سر یک لوله فلزی و تو خالی قرار بگیرید با دمیدن در سر دیگر لوله می توان شیشه را به شکل حباب در آورد. این مشاهده، به شیشه گران اجازه می داد برای ساخت ظروف شیشه ای ( آبگینه) حبابی شکل نیازی به قالب نداشته باشند. فرایند دمیدن ابتدا در قالب های مختلف انجام می گرفت و در نهایت به سبک دمیدن آزاد منتهی شد.

روش های دمیدن در شیشه | دکوکاف

در روش دمیدن در قالب، شیشه گر ابتدا مقداری ماده مذاب شیشه را به وسیله لوله تو خالی خود از کوره خارج می کند. و آن را درون قالب مورد نظر قرار می دهد. با دمیدن داخل لوله ماده شیشه ای مذاب به صورت حباب در می آید و شکل قالب را به خود می گیرد.

در روش دمیدن آزاد شما نیازی به قالب ندارید. در این روش پس از اینکه مقداری از شیشه مذاب در انتهای لوله تو خالی قرار گرفت شیشه گر کمی آن را بر روی تخته چدنی سنک کار مالش می دهد تا صاف شود. بعد از آن به وسیله میله دم در آن می دهد تا مانند بادکنک حالت حبابی و کروی شکل پیدا کند. در این روش به وسیله ابزارهای مختلف طرح دلخواه بر روی ظروف شیشه ای ( آبگینه) انجام می شود.

 ظروف شیشه ای اصفهان

علی رغم گذشت زمان، شیشه گری هنوز از محبوبیت بالایی برخوردار است و برای تولید ظروف پذیرایی جدید استفاده می شود. اما این حرفه، با گذشت زمان دچار تغییراتی شده است و از سبک های نوین تر برای ساخت محصولات شیشه ای استفاده می شود.

امروزه هنوز هم از روش دمیدن برای ساخت ظروف شیشه ای استفاده می شود. با این تفات که سعی می شود ابزارهای مختلف برای فرم دهی استفاده می شود. در روش دمیدن، صنعتگر پس از چرخاندن مداوم حباب شیشه ای به وسیله قاشق چوبی به فرم دادن شیشه می پردازد. برای مثال دهانه، شکل کلی و یا انتهای حباب را به وسیله انبر، تنگ و یا به شکل مارپیچ در می آوردند. برای پیشگیری از چسبیدن شیشه مذاب به قاشق نیز هر چند یک بار آن را به وسیله آب خیس می کنند. به این کار قاشقی کردن بار نیز گفته می شود. پس از قاشقی کردن بار با توجه به طرح مورد نظر دهانه ظرف شکل داده شده و برای آن دسته و پایه گذاشته می شود. ظرف تهیه شده به گرمخانه برده می شود و تا 48 ساعت در آن نگهداری می شود تا به آرامی سرد شود. در غیر این صورت ظرف ترک برداشته و خرد می شود.

ظروف شیشه ای ادویه

شیوه دیگری که برای ساخت ظروف شیشه ای استفاده می شود شیوه پرسی می باشد. در این روش انسان دخالت چندانی در شکل دادن به شیشه ندارد و تمامی کارها توسط ماشین انجام می شود. در روش پرسی، شیشه گر، بار را به وسیله لوله دم از کوره خارج کرده و آن را داخل قالب مخصوص چدنی قرار می دهد. عمل دمیدن در این روش به وسیله دستگاهی که به کمپرسور متصل است انجام می شود. پس از این که عمل دمیدن به اندازه کافی انجام شد سر بار را به وسیله قیچی از لوله دم جدا می کنند. شیشه های پرسی نیز مانند شیشه های دمیدنی نیاز به سرد شدن تدریجی دارد. و پس از تکمیل شدن فرآیند ساخت باید در گرمخانه نگهداری شود.

علاوه بر روش پرسی و دمیدن روش های تلفیقی نیز وجود دارد. در این روش، بار برداشته شده داخل قالب شده و به شدت در آن دمیده می شود. تا بار شکل قالب خود را بگیرد. سپس شی از قالب خارج شده و به وسیله کارد شیشه ای از لوله دم  جدا می شود. در این روش عموما چند نفر به نوبت عملیات دمیدن را انجام می دهند.

ظروف شیشه ای آشپزخانه

امروزه شیشه گری در اکثر نقاط جهان گسترش یافته است. شیشه گری در ایران نیز رواج خوبی دارد و دست اندر کاران آن با کمک وسایل مختلف محصولات مصرفی و هنری زیبایی خلق می کنند.

کارگاه های شیشه گری معمولا سقف ها و پنجره های بلند دارند که باعث می شود خروج هوای گرم داخل کارگاه راحت تر انجام شده. و هوای آن متعادل و قابل تحمل شود. برای تولید ظروف شیشه ای ( آبگینه) با رنگ های متفاوت غالبا در هر کارگاه شیشه گری دو یا چند کوره اصلی وجود دارد.

ظرف شیشه ای در دار

ماده اولیه شیشه سیلیس می باشد که متشکل از ماسه نرم یا ماسه سنگ است. ترکیبایی که با شن های نرم تولید می شوند سریع ذوب می شود. اما ترکیبات حاوی شن های درشت تر دیرتر ذوب می شوند. آهک، کربنات سدیم، کربنات پتاسیم و .. از دیگر مواد تشکیل دهنده شیشه می باشند. با کم و زیاد کردن این مواد خواص شیشه مانند مقاومت در برابر حرارت، اسید، آب و … تغییر پیدا می کند. برای ساخت شیشه می توان از ضایعات شیشه ای و یا خرده شیشه هایی که از نقاط مختلف جمع آوری می شوند استفاده کرد. یا اینکه از خود ترکیبات اولیه برای تولید ظروف شیشه ای ( آبگینه) بهره برد.

ظروف شیشه ای ( آبگینه) دست ساز دارای انواع مختلفی می باشد و با انجام کارهای تکمیلی می توان زیبایی آن ها را افزایش داد. و محصولات خلاقانه و متنوع تولید کرد. در ادامه معرفی مختصری بر انواع ظروف شیشه ای ( آبگینه) دست ساز خواهیم داشت.

ظروف شیشه ای (آبگینه) تراش دار

ظروف شیشه ای ( آبگینه) که از سده های دور در بازمانده آثار تاریخی باقی مانده است نشان می دهد هنرمندان ایرانی مهارت بسیاری در تزیین و تراش ظروف شیشه ای داشتند.

امروزه تراش بر روی ظروف شیشه ای دکوری ( آبگینه) با استفاده از الکترو موتورهای کوچکی که دیسک را به چرخش در می آورند انجام می شود. به کمک این روش تراش کاران، به کمک سنگ های مخصوص که درجه سختی بیشتری از شیشه دارند بر روی شیشه طرح های مختلف ایجاد می کنند. در این روش سرعت چرخ های مخصوص تراش و دیسک تراشکاری ارتباط مستقیمی با نوع تراش مورد نظر روی ظرف دارد. یعنی هر چقدر شما بخواهید عمق تراش بیشتر شود باید چرخ تراش نیز با سرعت بیشتری گردش کند ( و بر عکس).

طروف آبگینه تراشدار | دکوکاف

نقوشی که برای تراش بر روی ظروف شیشه ای ( آبگینه) استفاده می شود غالبا نقش های ذهنی و الهام گرفته از نقوش سنتی وگل و بته های سمبولیک متناسب با هر فرهنگی می باشد. نوع نقشی که بر روی ظروف شیشه ای ( آبگینه) تراش داده می شود نقش مهمی در ارزش گذاری محصول نهایی دارد.

ظروف شیشه ای (آبگینه) مات

اگر چه ظروف شیشه ای مقاومت خوبی در برابر انواع مواد شیمیایی و اسیدها دارند؛ اما ترکیباتی نیز وجود دارند که می توانند روی شیشه اثر گذاری داشته باشند. بسیاری از هنرمندان از این ترکیبات استفاده کرده و مطابق با ذوق خود فرآورده های شیشه ای مختلف را غیر شفاف و مات می کنند.

برای مات کردن ظروف شیشه ای ( آبگینه) حتما باید از ماده ای استفاده کرد که بتواند سطح بیرونی شیشه را در خود حل کند. با حل شدن پوسته روی شیشه بر داخل آن، پدیده مات شدن رخ می دهد. در این روش برای مدت کوتاهی ( حدود دو الی سه دقیقه) ظرف شیشه ای داخل محلول شیمیایی قرار داده شده و سپس آن را با آب سرد شست و شو می دهند. سطح شیشه به دلیل خوردگی با اسید دارای فرو رفتگی و برجستگی های بسیار ریز ( در حد میکروسکوپی) و در نهایت مات شدن شیشه می شود.

ظروف شیشه ای بزرگ

اسید فلوئوریک ( HF) از جمله ترکیباتی ست که بر روی شیشه اثر می گذارد و می توند باعث خوردگی و حل شدن شیشه شود. کار کردن با این ترکیب دارای خطرات و مشکلاتی با خود می باشد. به همین دلیل در اکثر کارگاه ها برای مات کردن شیشه از ترکیبات جایگزین مانند آمونیوم هیدروژن فلورید استفاده می شود. علاوه بر این می توان از سایر روش ها مانند شن پاشی برای مات کردن ظروف شیشه ای استفاده کرد.

ظروف شیشه ای (آبگینه) آبگز (ظروف شیشه ای ترک دار)

حتما تا کنون ظروف شیشه ای با حالت ترک دار را دیده اید. یکی دیگر از کارهای تکمیلی که بر روی ظروف شیشه ای (آبگینه) دستساز انجام می شود عمل آبگز کردن شیشه ها می باشد که باعث زیبایی بیشتر آن می گردد.

شیشه به دلیل خواص ذاتی خود، در اثر تغییر ناگهانی حرارت دچار ترک خوردگی شده و حتی در بعضی مواقع شکسته می شود. بسیاری از هنرمندان از این خاصیت شیشه استفاده کرده و ظروف شیشه ای ( آبگینه) آبگز رو تولید می کنند. در این روش از خاصیت انقباض سریع قسمت های بیرونی شیشه که باعث شکست آن می شود استفاده می گردد.

ظروف شیشه ای برای پخت غذا

برای تولید ظروف شیشه ای ( آبگینه) آبگز، پس از تکمیل محصول شیشه ای و قبل از این که شیشه کاملا سرد شود آن را به مدت چند ثانیه داخل آب سرد فرو می برند و به سرعت خارج می کنند. بر اثر این اتفاق، یک تغییر حرارت ناگهانی در شیشه ایجاد می شود. و باعث می شود که بخش نازکی از سطح بیرونی شیشه سریع سرد شده و در آن صد ها شکستگی کوچک به وجود بیاید. اما چون هنوز فضای داخلی شیشه گرم است ترک های سطحی پیش روی نمی کند. و در نتیجه شیشه به طور کامل نمی شکند.

طروف شیشه ای آبگز | دکوکاف

این فرآیند ممکن است باعث کاهش کیفیت و دوام کلی محصول شود و با کوچک ترین ضربه شیشه به طور کامل شکسته شود. برای جلوگیری از این مشکل پس از خروج ظروف شیشه ای ( آبگینه) از داخل آب سرد، مجددا جلوی کوره نگه داشته و به آن حرارت می دهند. این کار باعث می شود بافت های شیشه در هم محکم شده و استحکام شیشه های آبگز شده افزایش پیدا کند.

ظروف آبگینه نقاشی شده (شیشه مینایی)

نقاشی کردن یکی دیگر از مراحل تکمیلی ست که بر روی وسایل و ظروف شیشه ای ( آبگینه) دست ساز انجام می شود. این هنر از زمان ظهور اسلام بسیار متداول بوده و تا امروزه این ادامه پیدا کرده است.

برای نقاشی روی شیشه از اکسیدهای فلزی مختلف به صورت در ترکیب با روغن مخصوص ( که به نام روغن نسوز شناخته می شود) و تربانتین که مخلوط و ساییده شده و از غلظت لازم برخوردار است استفاده می شود. برای نقاشی روی شیشه از قلمو استفاده می شود.

ظروف شیشه ای پایه دار

طرح هایی که برای نقاشی انتخاب می شوند عموما از نقاشی سنتی هستند. پس از نقاشی برای ثابت کردن رنگ های استفاده شده روی شیشه، ظروف شیشه ای ( آبگینه) را به مدت 2 تا 4 ساعت در کوره با دمای حدودی 500 تا 600 درجه سانتی گراد قرار می دهند. سپس کوره را خاموش کرده و پس از سرد شدن کاملا کوره ظروف نقاشی شده را از آن خارج می کنند.

عموما برای افزایش جلوه ظروف شیشه ای از تکنیک تراش و نقاشی به طور هم زمان استفاده می شود. برای این کار ابتدا عمل تراش بر روی شیشه انجام می شود و پس از تکمیل آن مرحله نقاشی صورت می گیرد.

ظروف شیشه ای (آبگینه) تلفیقی با فلز

ظروف شیشه ای با تلفیق فلز ( شیشه های دور فلز) نیز یکی یگر از سبک های جدید در این زمینه می باشد. که باعث تنوع بیشتر محصولات و افزایش زیبایی آن ها می گردد.

برای این کار ابتدا قسمت استوانه فلزی از جنس مس، برنج و یا فلزات و آلیاژهای دیگر با قطر و ارتفاع دلخواه، و نقوش مشبک تهیه می شود. پس از آماده شدن گوی شیشه ای، آن را داخل استوانه فلزی قرار داده و عمل دمیدن را در آن انجام می دهند. شیشه در اثر دمیدن منبسط شده و حجم داخل استوانه فلزی را پر می کند. ممکن است کمی از شیشه نیز در میان شبکه های فلزی نفوذ کند. این امر باعث می شود شیشه پس از سرد شدن از فلز جدا نشود و محصول نهایی کیفیت بالاتری داشته باشد.

ظروف شیشه ای (آبگینه) رنگی

تولید ظرف های شیشه ای (آبگینه) رنگی در دنیای باستان امری اجباری و ناگزیر بوده است. زیرا برای رنگی کردن شیشه باید از اکسید فلزات گوناگون استفاده کرد. و این در حالی ست که اکسید فلزاتی مانند آهن که باعث به وجود آمدن رنگ سبز در سایه های مختلف شیشه می شود به طور طبیعی در شن مورد استفاده در شیشه گری وجود داشت. در نتیجه تا 800 قبل از میلاد که هنرمندان شیشه گر قادر به جدا کردن این ناخالصی نبودند نمی توانستند شیشه بی رنگ تولید کنند.

دستور ترکیب اکسید فلزات مختلف به ماده اصلی برای ساختن شیشه های رنگی بر روی یک سری از گل نوشته های کشف شده از حفریات کتابخانه آشور در نینوا با تمامی جزئیات آورده شده است. و در تمامی اعصار از این ترکیب برای ساخت ظروف شیشه ای ( آبگینه) خاص استفاده می شد.

ظروف شیشه ای پذیرایی

امروزه نیز تولید ظروف شیشه ای ( آبگینه ) رنگی تفاوت خاصی با تولید شیشه های معمولی ندارد. تنها تفاوت تولید این نوع شیشه اضافه کردن مواد خاصی به ماده اولیه مذاب در کوره می باشد. برای ساخت این نوع ظروف عموما از بار شیری و یا بارهای رنگین شفاف استفاده می شود. برای رنگی کردن ظروف شیشه ای غالبا از ترکیبات زیر در ماده مذاب شیشه استفاده می شود:

  • اکسید کبالت: رنگ لاجوری
  • سلنیوم و کادمیوم: رنگ قرمز
  • یاقوتی طلا : رنگ قرمز
  • بی اکسید منگنز: رنگ زرشکی
  • پیریت، گوگرد و زغال چوب: رنگ قهوه ای
  • نمک های فسفر: رنگ شیری
  • کادمیوم و سلنیوم با درصد کم: رنگ نارنجی
  • نقره، گوگرد: رنگ زرد
  • کروم، مس: رنگ سبز
  • اکسید منگنز: رنگ بنفش تا سیاه
  • اکسید مس: رنگ آبی و سبز آبی
  • اکسید کادمیوم: رنگ زرد
  • اکسید کرم: رنگ سبز
  • بیکربنات پتاسیم: رنگ سبز آبی

ظروف شیشه ای دکوری ( آبگینه ) دو پوست و سه پوست

برای ساخت ظروف شیشه ای ( آبگینه ) دو پوست و سه پوست حداقل از دو یا سه بار رنگین کوره استفاده می شود. برای تولید شیشه های دو پوست و سه پوست که بارهای رنگی متفاوتی دارند معمولا کوره های نسوز کنار همی قرار دارند که هر یک از آن ها دارای بار رنگی متفاوت است. این کار به شیشه گر امکان می دهد تا بتواند از رنگ های دلخواه به ترتیب استفاده کند.

برای تولید شیشه های دو پوست ابتدا توسط لوله دم از بار مذاب کوره ای که معمولا نیز بی رنگ است برداشته می شود. و در سر آن یک گوی ایجاد می کنند. سپس آن را درون کوره مجاور که بار رنگی شیری یا قرمز و سبز و قهوه ای دارد وارد می کنند. بعد آن را خارج کرده و در آن می دمند.

ظروف آبگینه دوپوست و سه پوست | دکوکاف

مراحل ساخت ظروف شیشه ای سه پوست نیز به همین صورت می باشد. اما همیشه شروع کار با بار بی رنگ می باشد. برای مشخص شدن چند پوسته بودن این شیشه ها باید بر روی آن ها تراش ایجاد کرده تا رنگ های پوسته زیرین مشخص شود.

 ظروف شیشه ای دکوری (آبگینه) دست ساز باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟

یک ظرف شیشه ای ( ابگینه) دست ساز بایستی از دو جنبه فرم ظاهری و کیفیت مورد بررسی قرار بگیرد.

  • فرم ظروف شیشه ای (آبگینه) باید به گونه ای باشد که کاربردی و قابل استفاده کردن باشد. ابعاد ظرف ساخته شده باید تناسب ابعادی خوبی داشته باشد تا در زمان استفاده ( حتی به صورت دکوری) راحت باشید. جا به جایی، مصرف کردن، روش شست و شو، محل نگهداری و .. مواردی هستند که مربوط به فرم محصول می باشند. و لازم است در هنگام خرید به آن توجه کنید. علاوه بر این بر اساس پارامترهای زیبا شناختی هر چه ظرف شیشه ای شما فرم ساده تری داشته باشد از زیبایی بالاتری برخوردار است. و در دکوراسیون خودنمایی بیشتری می کند.
  • دومین نکته ای که باید به آن توجه کرد کیفیت ظروف شیشه ای ( آبگینه) می باشد. یک محصول شیشه ای دستساز ایده آل باید کاملا شفاف، بدون چروک و تاخوردگی، و فاقد هیچ گونه ناخالصی و یا حباب بر روی بدنه باشد. ناخالصی هایی که به صورت ریزه های سفید کوچک و بزرگ در بدنه بعضی از ظروف شیشه ای دیده می شود نتیجه ذوب نشدن کامل مواد اولیه و یا خوردگی بدنه کوره و ورود آن به داخل مواد مذاب می باشد.
  • یک ظرف شیشه ای دست ساز با کیفیت خوب در محل جدا شدن واگیره به دقت پرداخت شده است. و پیش از انتقال توسط شعله صاف می شود.
  • متقارن بودن و تعادل ظروف شیشه ای ( آبگینه) یک امر لازم و واجب می باشد. که نشان دهنده مهارت و تبحر سازنده در ساخت محصول است.
  • هر نوع لب پریدگی، زبری، اختلاف سطح و یا ناهمواری نشان دهنده کیفیت پایین ظروف شیشه ای ( آبگینه) می باشد. و از ارزش محصول می کاهد.
  • شفاف بودن و درخشان بودن رنگ ها و هم چنین تناسب و هماهنگی بین رنگ ها باعث افزایش ارزش ظروف شیشه ای ( آبگینه) می گردد.
  • در مورد ظروف شیشه ای که با تلفیق فلز ساخته می شوند جنس فلز نیز اهمیت پیدا می کند. فلزات و یا آلیاژهایی که برای ساخت این ظروف استفاده می شوند باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند و زنگ زدگی یا ناهمواری در سطح آن ها دیده نشود. قسمت فلزی باید در جریان تولید شیشه با سطح مورد نظر به خوبی اتصال پیدا کند. در غیر این صورت باعث می شود که به مرور زمان فلز از سطح ظرف شیشه ای جدا شود. هم چنین پس از اتمام مراحل ساخت شیشه، باید سطح فلز یا آلیاژ فلزی، صیقل داده شده و صاف و براق گردد.
  • کیفیت نهایی ظروف شیشه ای ( آبگینه) وابسته به عملیات تکمیلی و تخصصی سبک های مختلف می باشد. امروزه انواع مختلفی از ظروف شیشه ای ( آبگینه) مانند ظروف شیشه ای مات، ظروف شیشه ای نقش دار، ظروف شیشه ای تراش دار، ظروف شیشه ای سه پوسته و دو پوسته، ظروف شیشه ای تلفیقی با فلز و .. وجود دارد. به همین دلیل باید نکات جانبی در هر یک از محصولات را در نظر گرفت. برای مثال در مورد ظروف شیشه ای نقش دار باید ارزش کار نقاشی، اصالت نفش ها، پراکندگی نقش روی سطح شیشه، ثبات رنگ و …. بررسی گردد. در حالی که در مورد ظروف شیشه ای تراش دار خلاق بودن طراح، متفاوت بودن عمق تراش ها، ظرافت کار تراش و .. بیشتر مورد توجه است.

فروش ظروف شیشه ای دست ساز

اگر دوست دارید از ظروف شیشه ای در دکوراسیون و چیدمان خود استفاده کنید می توانید از فروشگاه اینترنتی لوازم دکوراتیو دکوکاف اقدام کنید. دکوکاف یکی از معتبرترین فروشگاه های آنلاین در سراسر کشور می باشد که در زمینه فروش ظروف شیشه ای نیز فعالیت دارد. خرید آسان، با کیفیت و منحصر به فرد را با ما تجربه کنید.

ظروف شیشه ای را از چه می سازند؟

در واقع آشنایی با مواد تشکیل دهنده شیشه نقش به سزایی در شناسایی هر چه بهتر ماهیت این متریال کاربردی دارد. از آنجایی که یک شیشه متشکل از ترکیب چند اکسید می باشد، لذا تهیه شیشه ها ارتباط مستقیمی با میزان اکسیدها و همچنین افزودنی های به کار رفته در آن دارد. باید بدانید که ماده اصلی تشکیل دهنده ظروف شیشه ای، سیلیس یا دی اکسید سیلیکون می ‌باشد. سیلیس به صورت بلورهای خالص کوارتز، دی اکسید سیلیکون و کریستوبالیت در طبیعت یافت می شود.

به طور کلی مواد تشکیل دهنده شیشه شامل موارد زیر می باشد:

1- تعدیل کننده ها
تعدیل کننده ها باعث پایین آوردن نقطه ذوب می شوند و از هوازدگی و کریستالیزه شدن شیشه ها جلوگیری بعمل می آورند. انواع اکسیدها مانند اکسید کلسیم، اکسید سدیم، اکسید منیزیم و اکسید پتاسیم را می ‌توان از جمله تعدیل کننده ها دانست که جزء مواد تشکیل دهنده شیشه می باشند.
2- شبکه سازها
در حقیقت شبکه سازها که درصد بالاتری از مواد را شامل می ‌شوند، از اکسید بور، اکسید سیلیسیوم و پنو اکسید فسفر تشکیل شده ‌اند.
3- واسطه‌ ها
اصولا واسطه ‌ها جهت استحکام بخشیدن به شیشه به کار می روند. موادی مانند اکسید آلومینیوم از جمله واسطه‌ها می ‌باشند.

ظروف شیشه ای چگونه درست می شود؟

شاید باورش سخت باشد، ولی ظروف شیشه ای از ماسه مایع تولید می ‌شود. برای این کار، ماسه های معمولی که از دی اکسید سیلیسیوم تشکیل شده اند را حرارت می دهند تا ذوب شود و به مایع تبدیل گردد. جهت آشنایی بیشتر با مواد اولیه شیشه و عملیات ساخت آن ادامه مطلب را حتما بخوانید.

ظروف شیشه ای رنگی دکوری از چه موادی ساخته می شود؟

برای تهیه ظروف شیشه ای نیاز به چندین مواد اولیه می باشد که به بیان آنها می پردازیم و هرکدام را به طور خلاصه شرح می دهیم.
مواد خام اصلی به کار رفته در ساختار ظروف شیشه ای:
● سیلیس
همانطور که گفتیم، ماده اصلی به کار رفته در شیشه که مهمترین و بیشترین بخش آن را تشکیل می ‌دهد، سیلیس نام دارد.
● آهک
این ماده سبب مقاومت شیشه در برابر نفوذ آب می شود.
● کربنات سدیم
این ماده فرایند ذوب را آسان می ‌کند و از ناروانی سیلیس تا حد زیادی می‌ کاهد.
● فلدسپات
یک تعدیل کننده در مواد تشکیل دهنده شیشه به شمار می ‌آید.
مواد خام فرعی به کار رفته در ساختار ظروف شیشه ای:
● سنگ گچ و سولفات سدیم
در عملیات تهیه ظروف شیشه، برای تصفیه از این مواد استفاده می‌ کنند.
● انواع اکسیدها
اکسید های مختلفی مانند کبالت، مس، کادمیوم کروم و بی کربنات پتاسیم در ساخت شیشه نقش مهمی دارند.
● نیترات سدیم
یک عامل اکسید کننده در ساخت شیشه محسوب می ‌شود.
● زغال
از زغال به عنوان یک عامل احیا کننده در تولید شیشه بهره می‌ گیرند.
● آرسنیک
این ماده یک متعادل کننده جهت از بین بردن رنگ ها می باشد.

ظروف شیشه ای از چه چیزی ساخته می شود؟

با توجه به وجود درصد بالایی از اکسید سیلیکون در شن و ماسه، این ماده به عنوان ماده اصلی تهیه شیشه به حساب می ‌آید. در حقیقت ماسه ‌ای که در ساخت شیشه مورد استفاده قرار می ‌گیرد، باید کوارتز خالص باشد. لازم به ذکر می باشد که برای تهیه ظروف شیشه ای، آهن شیشه باید کمتر از 45 درصد باشد. باید بگوییم که برای ساخت شیشه ابتدا ماسه را تا حدی حرارت می ‌دهند که کاملا ذوب شود. در این هنگام ماسه یک حالت روان پیدا می‌ کند که دیگر به مرحله قبل باز نمی ‌گردد.
برای ذوب ماسه نیز از یک سری کوره های مخزنی یا بوته ای بهره می ‌گیرند. ناگفته نماند که دمای وارد شده به ماسه حدود 1200 درجه سانتیگراد است. از این رو، انواع شیشه ها را با افزودن مواد مختلفی به نسبت‌ های مشخصی تهیه می ‌نمایند.

ظروف شیشه ای از چه ساخته می شود؟

اگرچه ماسه از مواد اصلی تشکیل دهنده شیشه به شمار می ‌آید، ولی یک سنگ نیز وجود دارد که جهت ساخت شیشه سیلیس از آن استفاده می کنند. این سنگ به آذرخش معروف است. در واقع آذرخش هنگامی که به ماسه برخورد می‌ کند، واکنشی را در آن به وجود می ‌آورد که که نهایتا یک ساختار ریشه مانند به اسم سنگ آذرخش ایجاد می گردد.
علاوه بر این سنگ که در ساخت شیشه به کار می ‌رود، از سنگ آهک نیز جهت پیشگیری از نفوذ آب در شیشه بهره می گیرند. البته انواع مواد دیگری نیز برای کاربردهای مختلف شیشه به کار می ‌رود که از اساسی ای ترین آنها می ‌توان به سیلیسیوم دی اکسید اشاره نمود. از آنجایی که با پیشرفت تکنولوژی تولید شیشه بسیار گسترش یافته است، لذا سازندگان با تغییر الیاف در بافت آن ‌توانسته اند شیشه های ضد گلوله و نشکن را روانه بازار نمایند. بر این اساس، به صراحت می توان بیان نمود که فرمول مواد تشکیل دهنده ظروف شیشه ای جایگاه مهمی را پیدا خواهد کرد.

مراحل لازم جهت ساخت شیشه

برای تبدیل ماسه به شیشه مراحل زیر صورت می گیرد:
1- ذوب و پالایش
مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت شیشه شفاف شامل شن و ماسه، سیلیکا، اکسید کلسیم تولید شده از سنگ آهک، اکسید سدیم تولید شده از خاکستر سودا، دولومیت و فلدسپات می باشد. تمامی این مواد با یکدیگر مخلوط و به کوره ای با دمای 1500 درجه انتقال داده می ‌شوند. ذکر این نکته اهمیت بالایی برخوردار می باشد که برای رنگی نمودن شیشه ها، به این مواد اولیه، اکسید های فلزی خاصی افزوده می ‌شود .
2- حمام شناور
در این مرحله، مواد مذاب از داخل کوره به حمام شناور انتقال می ‌یابند. سطح این حمام شناور به صورت آینه ای می باشد که متشکل از قلع مذاب است. لازم به ذکر می باشد که این مواد در دمای 1500 درجه داخل حمام شناور می شوند و در دمای 650 درجه به شکل یک روبان جامد خارج می ‌گردند.
3- افزودن یک پوشش برای شیشه بازتابنده
برای تولید شیشه های بازتابنده که کمک شایانی به خنک نگه داشتن خانه ها می کنند، از روش های پوشش دهندگی استفاده می‌ شود. در این روش ها بر روی سطح روبان خنک شده یک پوشش نرم یا سفت در دمای بالا قرار می دهند.
4- بازپخت
در این مرحله جهت برطرف نمودن تنش های داخلی تجمع یافته در ظروف شیشه ای، عملیاتی صورت می ‌پذیرد که به آن بازپخت گویند. در طی این فرایند، نوار شیشه ای برای از بین بردن تنش در سطح شیشه از لایه ای عبور می ‌کند که منجر به سرد شدن و سخت تر شدن شکل نهایی آن می گردد و کار بریدن شیشه را تا حد زیادی راحت‌ تر می ‌کند.
5- بازرسی
در طی مراحل ساخت شیشه، جهت شناسایی حباب‌ های هوا و دانه های شن که مانع از ذوب شدن می شوند، از فناوری بسیار پیشرفته ی بازرسی کمک می ‌گیرند که برای نتیجه نهایی امری ضروری تلقی می‌ گردد.
6- بریدن طبق نیاز
در آخرین مرحله، برای برش دادن روبان های شیشه ای به صورت مربع و اصلاح آنها، از فولادهای الماس بهره می گیرند و کار به اتمام می ‌رسد.

 قیمت ظروف شیشه ای رنگی

جهت مشاهده قیمت ظروف شیشه ای رنگی و همچنین خرید طروف شیشه ای، به بالای همین صفحه مراجعه فرمایید.

نحوه خرید ظروف شیشه‌ای

اگر شما هم قصد خرید ظروف شیشه‌ای را دارید، بهتر است در هنگام خرید این ظروف به جنس و کیفیت آن توجه داشته باشید. علاوه بر این تنوع این ظروف بسیار بالا است و شما با هر سلیقه‌ای که دارید، می‌توانید مناسب‌ترین ظرف را انتخاب کنید. شما می‌توانید از طریق این سایت برای مشاهده و خرید بهترین و باکیفیت‌ترین ظروف شیشه‌ای اقدام کنید. در پایان امیدواریم که این مقاله موثر واقع شده باشد

مقایسه ( 0 مورد )

تماس با ما