براساس قیمت (تومان)
جست و جو در نتایج
دسته های محصولات

نمایش 1 - 5 کالا از 5

میناکاری

ظروف میناکاری: راهنمای خرید انواع مدل ها

میناکاری یکی از اصیل ترین هنرهای دستی در ایران می باشد. این هنر قدمتی پنج هزار ساله دارد. پیشینه هنر میناکاری به زمان هخامنشیان می رسد و سپس در دوره ساسانی دجار تحولات بزرگ می شود. به گونه ای که این دوران را به عنوان زمان شکوفایی هنر میناکاری می شناسند.

امروزه از میناکاری در تولید ظروف، وسایل و زیور آلات مختلفی استفاده می شود. میناکاری به عنوان یک هنر رایج در سراسر ایران شناخته می شود. اما میناکاری اصفهان نسبت به سایر شهرها شهرت بیشتری دارد و در بین آن ها برندهای بزرگی دیده می شود.

در صورتی که قصد خرید ظروف میناکاری دارید بررسی مقاله زیر می تواند بسیار کمک کننده باشد. با مجله دکوکاف، همراه باشید.

میناکاری | دکوکاف

انواع میناکاری

میناکاری در واقع پوشاندن یک سطح فلزی مانند مس، طلا، نقره و .. با رنگ های مخصوص معدنی می باشد. ابتدا بر روی ظرف مورد نظر از رنگ های مینا پوشانده می شود و سپس داخل کوره پخته می شود تا جلا پیدا کند. میناکاری نیز مانند بسیاری از هنرهای دستی دارای سبک های مختلفی می باشد. که در ادامه به طور مختصر به آن اشاره خواهیم کرد.

میناکاری نقاشی

میناکاری نقاشی رایج ترین مدل این هنر می باشد. و در اکثر شهرهای ایران مرسوم است. در روش مینا کاری نقاشی، ابتدا ظرف مورد نظر چندین بار ( حدود 4 بار) از لعاب سفید رنگی پوشیده می شود. سپس استاد مینا کار طرح و نقش مینا را با ظرافت بر روی ظرف انجام می دهد.

در نهایت پس از اتمام طرح مورد نظر، ظرف میناکاری داخل کوره با دمای حدودی 850 تا 900 درجه سانتی گراد پخته می شود. این فرآیند علاوه بر اینکه دوام ظرف میناکاری را افزایش می دهد باعث افزایش جلوه و زیبایی آن می گردد.

میناکاری نقاشی| دکوکاف

میناکاری خانه بندی

یکی دیگر از روش های قدیمی میناکاری، مینای خانه بندی می باشد. این نوع میناکاری به عنوان مینای سیمی نیز معروف است. مینای سیاه یکی از معروف ترین مدل های میناکاری خانه بندی است که به نام مینای صائبین نیز شناخته می شود.

برای تولید میناکاری خانه بندی از مفتول های باریک استفاده می شود.

ابتدا طرح اصلی کار به کمک مفتول ها شکل می گیرد. استاد کار طرح میناکاری را بر روی ظرف یا کاغذ و .. کشیده و سپس مفتول های نازک را حالت داده و با چسب آن را بر روی کار قرار می دهد. در این مرحله کار داخل کوره با دمای حدود هزار درجه سانتی گراد قرار می گیرد تا مفتول ها به قطعه کار جوش بخورد.

پس از این مرحله نوبت به رنگ آمیزی کار با رنگ مخصوص میناکاری است که عموما به شکل پودری وجود دارند. پس از رنگ آمیزی کامل ظرف، برای رسیده به شفافیت و زیبایی مد نظر، بار دیگر ظرف به داخل کوره می رود. مفتول های استفاده شده در مرحله قبل عموما  در کوره دچار سیاه شدگی می شوند. به همین دلیل لازم است با کمک اسید شویی به رنگ اصلی خود باز گردد.

میناکاری خانه بندی در گذشته در اصفهان و تهران بسیار رایج بوده است. اما در حال حاضر رواج این میناکاری کمتر شده و تنها در مراکز خاصی آموزش داده می شود.

میناکاری خانه بندی | دکوکاف

مراحل میناکاری نقاشی

همان طور که گفته شد سبک میناکاری نقاشی رایج ترین سبک این هنر در ایران می باشد. به گونه ای که بسیاری از مردم هنر زیبای میناکاری را با ظروف نقاشی شده این هنر به یاد می آورند.

در هنر میناکاری نقاشی از انواع فلزات مانند طلا، مس، نقره، استیل، آلومینوم، مس، برنج و .. استفاده می شود. اما در این بین مس بهترین گزینه برای میناکاری به شمار می رود. زیرا مس هم از دوام و استحکام خوبی برخوردار است؛ هم قابلییت انعطاف پذیری و چکش خواری خوبی از خود شان می دهد. قابلیت ورقه شدن و قیمت مناسب فلز مس دیگر پارامترهایی هستند که باعث شده است از این فلز به طور گسترده در میناکاری و سایر هنرهای دستی استفاده شود.

برای میناکاری ابتدا ظرف مورد نظر توسط استاد مسگر ساخته می شود. در مرحله بعد لعاب سفید رنگی بر سراسر ظرف زده می شود. لعاب کاری می تواند به روش اسپری و با کمک پیستوله انجام شود. یا اینکه ظرف مورد نظر در لعاب عرقاب شود.

لعاب اولیه به لعاب آستر نیز معروف است. پس از لعاب زنی اولیه ظرف مینا درکوره 750 درجه سانتیگ گراد پخت می شود. بعد از خارج کردن قطعه میناکاری از کوره، مجددا چندین بار بر روی آن لعاب داده شده و به کوره می رود. عملیات لعاب کاری عموما سه الی چهار بار تکرار می شود.

پس از طی مراحل لعاب، میناکاری شروع می شود. استاد میناکار با کمک رنگ های طبیعی و معدنی روی ظرف مورد نظر طرح و نقش های مورد نظر خود را ایجاد می کند. و پس از پایان طرح ظروف میناکاری مجددا به کوره فرستاده می شود. دقت و کیفیت مواد استفاده شده در تمامی مراحل میناکاری، در کیفیت و ارزش مندی قطعه مینا در پایان کار موثر است.

میناکاری | دکوکاف

رنگ های مخصوص میناکاری

رنگ هایی که در صنعت میناکاری استفاده می شوند عموما شامل سه دسته کلی هستند:

✅ رنگ های معدنی

✅ رنگ های گیاهی

✅ رنگ های فلزی

برای ساخت رنگ های میناکاری عموما از سه دسته رنگ های طبیعی، گیاهی و فلزی استفاده می شود. برای مثال ترکیب رنگ های پرکاربرد در میناکاری در زیر آورده شده است:

✅ رنگ آبی: ترکیب اسید کبالت به همراه اکسیدهای آلومینیوم، آهک و اکسید منگنز رنگ آبی را به دست می دهد. برای درست کردن ابی روشن از ترکیب اکسید کبالت با کائولین استفاده می شود. در حالی که برای رنگ آبی تیره باید آرسنات یا فسفات جایگزین کبالت شود.

✅ رنگ قرمز مایل به بنفش: برای به دست آوردن رنگ قرمز کمی ترکیبات معدنی مانند آهک به آن اضافه می شود. اگر بخواهیم رنگ بنفش آن بیشتر باشد کمی اسید بوریک اضافه کنیم. هم چنین اضافه کردن ترکیباتی مانند اکسید پتاسیم و سدیم باعث ایجاد رنگ بنفش ارغوانی بسیار زیبا در میناکاری می شود.

✅ رنگ سبز: برای به دست رنگ سبز از اکسید کروم استفاده می شود. اگر بخواهیم رنگ آن را تیره کنیم مقداری اکسید نیکل به رنگ اضافه می شود. برای روشن شدن سبز نیز از حرارت دادن اکسید کروم با آهک استفاده می شود.

✅ رنگ فیروزه ای: برای ساخت این رنگ از ترکیب قلع، سرب، پودر شیشه ، سنگ چخماق، بلور توفال مس، رنگ قمی به دست می آید.

کیفیت مواد اولیه و رنگ های استفاده شده در میناکاری نیز در زیبایی کار و افزایش کیفیت نهایی آن بسیار موثر است.

میناکاری | دکوکاف

کاربرد میناکاری

میناکاری به عنوان یک هنر رایج برای پوشش دهی انواع ظرف ها و وسیله ها استفاده می شود. به همین دلیل می توان از آن برای زینت بخشی به وسایل گوناگون استفاده کرد. مهم ترین کاربرد مینا بر روی ظروف مختلف، زیور آلات و جعبه می باشد.

در ادامه به پرکاربردترین محصولات میناکاری و استفاده از آن اشاره می کنیم.

بشقاب میناکاری شده

بشقاب میناکاری یکی از پرطرفدارترین محصولات این صنایع دستی می باشد. بشقاب میناکاری شده در ابعاد مختلف تولید شده و با توجه به ابعاد آن کاربرد مختلفی دارد.

نمونه کوچک سه عددی بشقاب میناکاری که در اکثر فروشگاه های مینا وجود دارد عموما به عنوان دیوار کوب استفاده می شود. شما می توانید از نمونه های بزرگ تر بشقاب مینا نیز استفاده کنید و یک مجموعه دیوارکوب سنتی زیبا داشته باشید.

علاوه بر کاربرد دیوارکوب از بشقاب های بزرگ مینا می تواند برای پذیرایی نیز استفاده کرد. با توجه به قابلیت شست و شوی ظروف میناکاری، استفاده آن ها بدون مانع می باشد.

بشقاب میناکاری دست ساز | ظروف میناکاری اصفهان | دکوکاف

آینه و شمعدان میناکاری

آینه و شمعدان میناکاری یکی از لوکس ترین وسایل این هنر می باشد. شما می توانید از این آینه و شمعدان برای عروس و جهزیه نیز استفاده کنید. خاص بودن و زیبایی آینه و شمعدان میناکاری جلوه زیبایی به دکوراسیون های مختلف می دهد.

پس اگر به فکر خرید آینه شمعدان زیبا و لوکس هستید بدون شک اینه و شمعدان میناکاری بهترین گزینه به شمار می رود.

آینه شمعدان میناکاری | دکوکاف

سفره هفت سین میناکاری

شما می توانید از ظروف میناکاری برای تزئین سفره هفت سین، شب یلدا و سایر مناسبت های ایرانی استفاده کنید. برای داشتن یک سفره هفت سین میناکاری شما نیاز به اینه شمعدان میناکاری، و 7 ظرف مینا دارید. عموما از ظرف های پایه دار کوچک استفاده می شود. اما برای این کار می توانید از انواع بشقاب میناکاری، کاسه های کوچک و .. نیز استفاده کنید.

سفره هفت سین میناکاری | دکوکاف

دستبند میناکاری

از میناکاری برای تهیه انواع زیورآلات نیز استفاده می شود. یکی از رایج ترین زیورآلات در این باره، انواع دستبند میناکاری می باشد. در این نوع دستبندها عموما یک تکه فلز میناکاری شده بر روی یک قطعه چرم و یا در کنار سنگ و مهره های زیبا قرار می گیرد.

از میناکاری می توان هم چنین بر روی سنگ های زینتی برای تهیه زیورآلات نیز استفاده کرد.

دستبند میناکاری | دکوکاف

میناکاری روی مس

علاوه بر میناکاری نقاشی روی ظروف مسی با لعاب سفید، نوع دیگری از میناکاری نیز بر روی ظروف انجام می شود.  این سبک عموما به ظروف مس پرداز شناخته می شوند. در ظروف مس پرداز اکثر قسمت های ظرف ساده و صیقلی می باشد که باعث می شود قسمت میناکاری شده جلوه بیشتری پیدا کند.

قیمت میناکاری روی مس به شکل مس پرداز با توجه به ابعاد ظرف، ساده و یا شبکه ای بودن لبه ها، میزان جزئیات به کار رفته و … متفاوت است. برای مشاهده قیمت انواع ظروف مس پرداز بر روی لینک مربوطه ضربه بزنید.

از ظروف میناکاری روی مس می توان برای پذیرایی و یا به عنوان یک دکوری خاص و زیبا بهره برد.

بلونی مس و پرداز گل و مرغ آقاجانی | دکوکاف

میناکاری روی سفال

علاوه بر میناکاری روی فلز می توان از این هنر بر روی سایر سطوح مانند سفال نیز استفاده کرد. این نوع میناکاری به میناکاری همدان یا لاله جین نیز شناخته می شود.

برای میناکاری روی سفال ابتدا طرح اولیه بر روی ظرف سفالی زده می شود. سپس طرح به وسیله دورگیر سیاه رنگ دورگیری می شود. به این مرحله سیاه قلم زدن نیز گفته می شود. پس از خشک شدن دورگیر، نوبت پر کردن قسمت های مختلف با لعاب های مینا می باشد.

در نهایت نیز ظرف سفالی میناکاری شده فِرِد شده و داخل کوره پخت می شود. مرحله فِرِد باعث براقیت بیشتر کار و هم چنین قابلیت شست و شوی آن می شود. شما می توانید برای اینکار رنگ مخصوص میناکاری روی سفال را تهیه کرده، و پس از طرح زدن به کارگاه های مخصوص دهید تا برای شما عملیات فرد کردن و قرار دادن در کوره را انجام دهند.

قیمت ظروف میناکاری همدان نیز بسته به ظرافت دورگیری، تعداد رنگ های کار شده، جزئیات و ریز نقش بودن متفاوت است.

میناکاری | دکوکاف

ظروف برنجی میناکاری

ظروف برنجی میناکاری که ممکن است به ظروف هندی میناکاری نیز شهرت داشته باشند یکی دیگر از مدل های میناکاری روی فلز می باشد. این ظروف بیشتر رنگ تیره دارند و برای دکوری یا استفاده پذیرایی مناسب هستند.

معرفی برندهای مشهور میناکاری

ظروف میناکاری اصفهان شهرت جهانی دارد. اما فراموش نکنید برای داشتن یک مینا با کیفیت و مرغوب توجه به نام برند و استاد میناکار نیز بسیار مهم است.

✅ صنایع دستی آقاجانی

✅ صنایع دستی شاهین شیرازی

✅ صنایع دستی حافظ

✅ میناکاری حجازی

از مشهورترین برندهای تولید محصولات و ظرف میناکاری شده در اصفهان می باشند.

نکات مهم در خرید ظروف میناکاری شده

در هنگام خرید ظروف و وسایل میناکاری بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید. این نکته به شما کمک خواهد کرد میزان کیفیت محصولات میناکاری را ارزیابی کنید:

سطح زیرین مینا باید کاملا یکنواخت و یک پارچه باشد. به گونه ای که هیچ گونه قسمت زائد و اضافی بر روی آن وجود نداشته باشد.

لعاب مینا باید کاملا یک دست و بدون هیچ گونه پریدگی، ترک خوردگی، حباب، پوسته پوسته شدن، حفره و یا زبری در کار باشد.

غلظت لعاب مینا باید در تمامی قسمت های ظرف یکسان و قطر ثابتی داشته باشد.

درخشان بودن سطح مینا یکی دیگر از پارامترهایی ست که کیفیت آن را مشخص می کند. استفاده از رنگ مرغوب و پخت مناسب در کوره باعث ایجاد سطح براق، صیقلی و شفاف می شود.

رنگ های مصرفی در رنگ آمیزی مینا نباید در هیچ یک از قسمت ها با یک دیگر مخلوط و ادغام شده باشند.

رنگ آمیزی و قلم گیری مینا باید با ظرافت تمام انجام شده باشد.

تمیزی پشت ظرف نیز باید تمیز ، دارای لعاب مرغوب و بدون پریدگی، برجستگی و .. باشد.

هر اثر هنری مانند ظروف میناکاری شده باید دارای نام سازنده، تاریخ و محل تولید باشد.

میناکاری | دکوکاف

خرید اینترنتی ظروف میناکاری

برای خرید اینترنتی ظروف میناکاری اصفهان و سایر شهرها می توانید از سایت دکوکاف اقدام کنید. دکوکاف یکی از معتبرترین فروشگاه های آنلاین در زمینه فروش لوازم دکوری می باشد.

با توجه به داشتن نماد اعتماد الکترونیکی، هر تراکنشی در وب سایت دکوکاف قابل پیگیری می باشد. و زمینه یک خرید مطمن و آسان را فراهم می آورد. توجه داشته باشید که تمامی عکس های موجود در سایت توسط تیم حرفه ای عکاسی دکوکاف تهیه شده و از نمونه اصلی کار می باشد. کیفیت بالای عکس ها به شما امکان مشاهده نزدیک ترین قسمت های محصول و بررسی آن را فراهم می آورد.

میناکاری | دکوکاف

نحوه سفارش دهی ظروف میناکاری شده از دکوکاف

برای خرید ظروف میناکاری شده، با زدن دکمه ” افزودن به سبد خرید ” ظروف مورد نظر را به سبد سفارش خود اضافه کنید. پس از انتخاب تمامی محصولات مورد نظر، روی دکمه سبد خرید در سمت راست بالای صفحه اطلاعات خود را ثبت کنید.

در نهایت پس از تکمیل اطلاعات شما به درگاه پرداخت وصل خواهید شد. در صورت پرداخت هزینه سفارش ما در وب سایت دکوکاف ثبت شده و پردازش می گردد.

در نهایت محصولات مورد نظر، با دقت کامل بسته بندی شده و از طریق پست ارسال می شود. بسته به شهر و میزان تراکم کاری اداره پست، بسته دو الی هفت روز پس از تحویل به پست به دست شما خواهد رسید.

در نظر داشته باشید که کد رهگیری مرسوله پستی شما به شماره تلفن ثبت شده در سایت دکوکاف، پیامک زده می شود. در نتیجه می توانید با وارد کردن کد رهگیری در سامانه رهگیری مرسولات پستی اداره پست به طور لحظه ای از مکان بسته خود مطلع شوید.

مقایسه ( 0 مورد )

تماس با ما